Буча Головне

Меню затвердили, тендери провели: у Бучі готують до запуску фабрику-кухню

Фабрику-кухню у Бучі поступово запускатимуть у роботу на початку березня. Наразі там завершується навчання працівників та тестування обладнання. Про це розповів мер Бучі Анатолій Федорук.

Меню затвердили, тендери провели: фабрику-кухню у Бучі готують до відкриття

За його словами, усі співробітники пройшли тренінги по роботі з новітнім обладнанням та навчилися налагоджувати ланцюги процесів всередині підприємства.

“Меню вже затверджено. Відтак, за шість хвилин можна приготувати 3000 котлет, а 110 літрів супу — за 25 хвилин. Тож продуктивність на найвищому рівні. По суті, ефективність приготування має бути налагоджена похвилинно, щоб вчасно та якісно відвантажувати готову їжу для доставки у школи”, – зазначив мер Бучі.

Також проведені майже всі тендери на закупівлю продуктів. Поки що — тільки на три місяці, щоб перевірити якість продукції від постачальників.

     

Нагадаємо, Фабрика-кухня щодня готуватиме 10 000 обідів для школярів усіх навчальних закладів трьох громад — Бучанської, Немішаївської та Бородянської. Це частина розпочатої ще до повномасштабного нападу РФ реформи шкільного харчування в Україні. Її будівництво розпочалося у квітні цього року. Очікується, що фабрика-кухня в Бучі стане пілотним проектом, і в майбутньому мережу фабрик-кухонь буде поширено на всю територію України. Кожна з них зможе забезпечувати харчуванням 30 – 40 навчальних закладів. До освітньої мережі в Україні входять 14 тис. шкіл та 10 тис. дошкільних закладів.

Related Posts

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *